Werk in de social-profitsector

De social profit: zo breed, dat je het soms niet meer weet…

Werken in de social profit of sociale sector staat gelijk aan werken voor en met mensen. De manier waarop je met mensen in contact komt, of het nu als zorgverlener, hulpverlener, begeleider, specialist, technicus, vormingsverantwoordelijke, administratief ondersteuner is, hangt af van de opleiding die je kiest en de (deel)sector waarin je zal werken.

Denk hierbij maar aan ziekenhuizen, centra voor geestelijke gezondheidszorg, revalidatiecentra, woon- en zorgcentra, kinderdagverblijven, diensten voor gezinszorg, gehandicaptenzorg, beschutte en sociale werkplaatsen, culturele centra, bibliotheken, sportverenigingen en andere socioculturele organisaties en bijzondere jeugdbijstand.

De sector stelt werknemers met allerhande profielen tewerk: zowel technische als mensgerichte profielen, ondersteunende en leidinggevende krachten, hulpverleners en creatievelingen, ...

Iets voor jou?

Wil je bijdragen tot een solidaire maatschappij en de levenskwaliteit van mensen mee helpen verhogen? Dan is een baan in de socialprofitsector een goede keuze. Als je werkt in de social profit, ben je flexibel en hou je ervan om met mensen te werken; je praat met ze, luistert, motiveert, leeft mee, ... Dat geeft veel voldoening en bovendien werk je samen met toffe, betrokken collega’s.

De sector blijft groeien, dus je kansen om snel een baan te vinden, zijn hoog. Ontdek hier 6 andere redenen om voor onze sector te kiezen.

Wil je een sociale opleiding in het secundair, hoger of volwassenenonderwijs starten?
Ben je op zoek naar werk in de sector?

sitemap  |  disclaimer  |  cookies

VSPF vzw, Sainctelettesquare 13-15, 1000 Brussel - tel. +32 02 227 60 01 - info@vspf.org - RPR Brussel - Ondernemingsnummer 0479.965.403